Bet365-data: Norwich och Derby föredras av spelarna för kampanjer

Bet365 har släppt statistik för de nya säsongerna i Championship och EPL – som inleds nästa helg – med stora framgångar för Norwich City som återanpassar sig till livet i Englands andra division efter den tandlösa nedflyttningen från Premier League förra året.

Bettingfansen tror att Norwich återigen kommer att sluta på första plats och fly från Championship till Premier League, och att Burnley kommer att få sällskap av Burnley på den andra automatiska uppflyttningsplatsen. Samtidigt kommer kampen om slutspelsplatserna att handla om Middlesborough – som enligt siffrorna precis kommer att missa automatisk uppflyttning – Sheffield United, West Brom och Watford.

Mer skrämmande är att den fruktade nedflyttningsstriden förutspås se Preston, Blackpool och Rotherham bli nedstängda från andradivisionen – medan Birmingham, Preston och Reading också kan dras in i kampen.

Inför den nya säsongen kommenterade bet365:s Steve Freeth den engelska fotbollens återkomst med följande ord: ”Vi är nu bara några timmar från en ny enormt efterlängtad EFL-säsong. Drömmar skapas eller krossas inte under öppningshelgen, men vi kommer att få en bra känsla för var vissa lag befinner sig när heltid börjar.

Bet365:s data tyder dessutom på att Derby – som hade en katastrofal säsong både på och utanför planen förra gången – kommer att lägga sina problem bakom sig och vinna League One, med Sheffield Wednesday på andra plats. Morecambe, Cheltenham och Burton Albion kommer att hamna i League Two.

Dessutom visar speltrenderna att Bradford och Northampton kommer att avancera till League One – men Harrogate, Grimsby och Colchester kommer att slåss om nedflyttning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.